Situaties

Zodra u getrouwd bent dan is uw partner automatisch bij ons bekend. U hoeft uw partner niet bij ons aan te melden.

 

Als u gaat samenwonen dan is het belangrijk dat u uw partner bij ons aanmeldt. Daarnaast dient u een door een notaris ondertekende samenlevingsovereenkomst te hebben en aan ons op te sturen, of op een andere manier aan te tonen dat u minimaal vijf jaar een relatie heeft. Het is belangrijk om te realiseren dat als uw relatie eindigt, dat uw ex-partner recht op een deel van uw pensioenkapitaal waarmee na uw overlijden een bijzonder partnerpensioen kan worden aangekocht.

 

Als u een indicatie wilt krijgen hoeveel partnerpensioen u zou kunnen aankopen, dan kunt u dat bekijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Belangrijkste vragen

 • Ben ik verplicht om mijn partner met wie ik samenwoon aan te melden?

  Nee, dat bent u niet verplicht. Als u wilt dat uw partner in aanmerking kan komen voor  partnerpensioen dan is het wel belangrijk dat u uw partner aanmeldt.

 • Hoe hoog is het partnerpensioen?

  Omdat u geen pensioen meer opbouwt bij het pensioenfonds, is de verzekering voor het partnerpensioen beƫindigd. Indien u komt te overlijden, dan wordt uw opgebouwde pensioenkapitaal gebruikt om een partnerpensioen aan te kopen.

   

 • Ik ga trouwen of ik ga een geregistreerd partnerschap aan. Wat verandert er?

  Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, verandert er niets aan uw eigen ouderdomspensioen. Uw partner komt vanaf dit moment automatisch in aanmerking voor een partnerpensioen. Als u na uw pensionering gaat trouwen of samenwonen, heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.

Pensioenfonds Towers Watson

Postbus 4199

3006 AD ROTTERDAM


Telefoonnummer

088-5433000

 

E-mailadres

PensioenfondsTowersWatson@
willistowerswatson.com

Copyright @ Pensioenfonds
Towers Watson