Situaties

Uw partner ontvangt na uw overlijden een inkomen. We noemen dit het partnerpensioen. Met uw pensioenkapitaal kan uw partner bij een verzekeraar naar eigen keuze een partnerpensioen aankopen. Als u kinderen heeft dan kunnen uw nabestaanden ervoor kiezen om niet alleen een partnerpensioen, maar ook wezenpensioen aan te kopen met uw pensioenkapitaal.

 

Uw ex-partner heeft als u gaat scheiden na uw pensionering recht op het eventueel aangekochte partnerpensioen.

Dit pensioen wordt aan uw ex-partner uitgekeerd na uw overlijden.

 

Als u gescheiden bent voor uw pensionering en er is een pensioenkapitaal apart gezet voor het aankopen van een bijzonder partnerpensioen, dan kan uw ex-partner na uw overlijden bij een verzekeraar naar eigen keuze hiervoor een levenslang partnerpensioen aankopen.

 

Wilt u een indicatie krijgen hoeveel partnerpensioen zou kunnen worden aangekocht? Log dan met uw Digi-D in op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Belangrijkste vragen

Kind krijgen

Uit dienst

Ziekte 

Uit elkaar  

Verhuizen

Overlijden 

Met pensioen 

Trouwen / samenwonen

 • Moeten mijn nabestaanden mijn overlijden doorgeven?

  Nabestaanden hoeven een overlijden niet bij ons te melden, tenzij u in het buitenland woont. Wel bij uw gemeente. De gemeente geeft het overlijden aan ons door. Wij nemen daarna contact op met uw nabestaanden.

   

 • Wat krijgt mijn partner als ik overlijd?

  Omdat u geen pensioen meer opbouwt bij het pensioenfonds, is de verzekering voor het partnerpensioen beƫindigd. Indien u komt te overlijden, dan wordt uw opgebouwde pensioenkapitaal gebruikt om een partnerpensioen aan te kopen.

   

 • Kan ik zorgen voor een aanvullend pensioen voor mijn partner?

  Binnen de pensioenregeling kunt u niets extra's regelen voor uw partner, Indien u dit wilt, zult u met behulp van alternatieve manieren dit moeten regelen zoals sparen, verzekeringen etc.

   

Pensioenfonds Towers Watson

Postbus 4199

3006 AD ROTTERDAM


Telefoonnummer

088-5433000

 

E-mailadres

PensioenfondsTowersWatson@
willistowerswatson.com

Copyright @ Pensioenfonds
Towers Watson