Situaties

U kunt vanaf uw 55e met pensioen gaan. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw pensioen uit te stellen. Als u eerder of later met pensioen wilt gaan dan moet u dat afstemmen met uw werkgever.

 

Pensioen omruilen

U heeft ook een aantal andere keuzes rondom uw pensioen. Zo kunt u een deel van uw pensioenkapitaal, dat bedoeld is voor een levenslang ouderdomspensioen, omruilen voor een hoger partnerpensioen voor uw partner. Dit kan interessant zijn als uw partner na uw overlijden een te laag inkomen zal hebben. U kunt ook uw pensioenkapitaal dat bedoeld is voor het partnerpensioen omruilen zodat uw eigen pensioen hoger wordt. Dit kan interessant zijn als u geen partner heeft of als uw partner na uw overlijden over een eigen inkomen beschikt. Als u een partner heeft, dan moet hij of zij wel instemmen met deze keuze.

 

Tijdelijk hoger of lager pensioen

U kunt ook kiezen voor een tijdelijk hogere of juist lagere pensioenuitkering. Deze keuze maakt u zodra u met pensioen gaat.

 

Ligt uw pensioen op koers?

Het is goed om een beeld te hebben van uw pensioen. U kunt dan ook zelf bepalen of u eerder of juist later met pensioen kunt gaan. Wilt u weten hoeveel pensioen u in totaal hebt opgebouwd ook bij andere werkgevers? Ga dan eens naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.

 

Kind krijgen

Uit dienst

Ziekte 

Uit elkaar  

Verhuizen

Overlijden 

Met pensioen 

Trouwen / samenwonen

Belangrijkste vragen

Pensioenfonds Towers Watson

Postbus 4199

3006 AD ROTTERDAM


Telefoonnummer

088-5433000

 

E-mailadres

PensioenfondsTowersWatson@
willistowerswatson.com

Copyright @ Pensioenfonds
Towers Watson